Ieper opnieuw gastheer voor Wings for Life World Run

Op zondag 8 mei 2016 zal er over de hele wereld weer gelijktijdig gelopen worden op de derde editie van de Wings for Life World Run. De Belgische manche vindt opnieuw plaats in Ieper, de inschrijvingen zijn nu geopend!

De Wings For Life World Run is de enige wedstrijd zonder eindstreep. Op zondag 8 mei 2016, om precies 13u00 Belgische tijd, zal over de hele wereld het startschot weerklinken. Na 30 minuten zal de Catcher Car beginnen met rijden en alle lopers op de hielen zitten, tot de allerlaatste man en vrouw zijn ingehaald. Wie als laatste overblijft mag zich dé wereldwijde winnaar noemen. Bijzonder is ook dat 100% van al het inschrijvingsgeld gaat naar onderzoek dat levens verandert en gericht is op de genezing van ruggenmergletsel.

Iedereen kan meedoen, ook beginnende lopers. Het parcours in Ieper is zodanig uitgestippeld dat de eerste lus van het traject je na 6 km terug naar het centrum – de perfecte afstand voor wie op een rustig tempo wil genieten van de omgeving om na enkele kilometers te stoppen op de plaats waar ze gestart zijn. Deelnemers met meer ambitie hebben de mogelijkheid om 100 km te lopen door het prachtige landschap van de West-Vlaamse polders, langs onder meer het kanaal, het pittoreske Zonnebeke, het legendarische Tyne Cot Cemetry, Heuvelland en vele andere adembenemende stukjes natuur waar de regio zo trots op is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?