Hyperpopulaire Start 2 Run app laat je nu ook indoor sporten!

Bewegen blijft in deze bizarre en moeilijke periode heel belangrijk en dat hebben wij Belgen duidelijk begrepen! De Start 2 Run app is populairder dan ooit, bovendien is het vanaf nu ook mogelijk om indoor je training af te werken.

Lopers kunnen vanaf nu hun Start 2 Run trainingen op de loopband afwerken. Tijdens de training krijgen ze audio ondersteuning van Evy in de vorm van motivatie en status updates. Na de training kan de gebruiker de gelopen afstand invoeren zodat de gemiddelde snelheid en verbruikte kcal berekend kan worden. Zo wordt de training correct toegevoegd aan hun historiek.

Massaal aan het sporten via Start 2 Run

In de eerste quarantaineweek registreerden meer dan 20.000 nieuwe gebruikers zich in de Start 2 Run app en trokken ze allen samen zo’n 40.000 keer de loopschoenen aan. Ter vergelijking: de week ervoor waren het er 6.600. In de tweede lockdownweek kwamen er maar liefst 23.000 nieuwe users bij en werden er bijna 60.000 looptrainingen geregistreerd.

De Start 2 Runners volgen het advies van de wetenschappers om matig intensief te bewegen goed op. Meer gebruikers betekent meer kilometers (van 86.000 naar 145.000 de eerste week) maar de gebruikers liepen gemiddeld een kortere afstand, namelijk 3,5 km/training (in plaats van 3,9 km/training ervoor).

Start 2 Run werd eind 2013 gelanceerd in Vlaanderen en in Nederland onder de naam Hardlopen met Evy. Televisiepresentatrice Evy Gruyaert is immers de stem en de digitale coach van de app. De app werd sindsdien al 1,5 miljoen keer gedownload en telt in 2020 reeds meer dan 170.000 actieve gebruikers . Samen registreerden ze meer dan 3 miljoen trainingen in de app.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.