Hond steelt schoen, loper legt 50 km af op veel te kleine vervanger

Je eerste grote loopwedstrijd. Dat is altijd iets speciaals. Maar ene Tom Hickman had na zijn ultradebuut wel zeer veel te vertellen.

Tom Hickman is een Britse ondernemer die een tijdje geleden zijn leven omgooide. Sigaretten en gin-tonics maakten plaats voor een intense voorbereiding op de eerste ultra in Bali. Hij koppelde er meteen ook een goed doel aan: Classroom of Hope, dat kinderen in Afrika en Azië kans op onderwijs wil bieden.

Hickman wilde de 84 kilometer lopen aan de zijde van een vriend, maar die moest forfait geven door ziekte. Dat was slechts een voetnoot in het hele verhaal, want na 30 kilometer trad de wet van Murphy pas helemaal in werking. Hickman kreeg een beetje last van zijn knie en besliste om even halt te houden aan een hulppost en op de massagetafel te gaan liggen. Terwijl dat gebeurde, ging een hond – we verzinnen het niet – er met een van zijn schoenen vandoor. Hickman en enkele hulpverleners zochten vervolgens drie kwartier lang naar de opmerkelijke dief, zonder resultaat.

Kleine kant

Hickman wilde de strijd niet staken en leende een ‘vervangschoen’ van iemand. Helaas voor de Brit was die schoen drie maten te klein voor hem, waardoor hij besliste om de tip eraf te knippen. Zo kon hij er toch mee lopen.

Dat bleef uiteraard niet zonder gevolgen: de loper kreeg op den duur bijzonder veel pijn en besliste dan maar om blootvoets verder te wandelen/lopen. Maar: Hickman hield wel vol en bereikte de finish. Het goede doel en de wetenschap dat er heel wat fans aan de streep stonden, deden hem doorbijten.

Ondertussen zamelde hij ook al ruim 7000 euro in voor het goede doel. Een bijdrage leveren kan nog altijd (zie link hieronder).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?