Helikopter redt Tom Waes tijdens extreme bergloop

Tom Waes brengt niet álle uitdagingen tot een goed einde. Afgelopen weekend werd hij in de Alpen door een helikopter van een berg geplukt nadat hij tijdens een extreme bergloop door zijn knie was gegaan.

Waes liep de Trail des Aguilles om punten te verzamelen voor deelname aan de Ultra Trail van de Mont Blanc. (foto marathon des sables)
Waes had zich ingeschreven voor de Trail des Aiguilles Rouges, een tocht van 54 km en 3.600 hoogtemeters door onherbergzaam gebied die hij in minder dan dertien uur tijd moest afleggen.

Tomtesterom nam deel aan deze extreme bergloop om punten te vergaren voor deelname aan de Ultra Trail van de Mont Blanc, een nog extremere wedstrijd over een afstand van 166 km.

“Je moet vijf punten uit andere loopwedstrijden vergaren om te mogen meedoen. Na de Marathon des Sables, de calvarietocht van 254 km door de woestijn, had ik er maar drie. De ren van vorig weekend had me het vierde en vijfde punt moeten opleveren”, aldus Waes. 

Na zestien kilometer moest de allesdurver echter de strijd al staken. “Ik gleed uit, maakte een verkeerde beweging en ging door mijn knie. Mijn ligamenten en meniscus zijn geraakt, maar opereren kan nu niet want de opnames voor het derde seizoen van Tomtesterom beginnen bijna.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?