Heldhaftige jogger redt hond uit vijver (VIDEO)

Een 18-jarige jogger heeft afgelopen vrijdag een heldendaad verricht door in het Brusselse Terkamerenbos een hond uit een ijskoude vijver te redden.

Komend weekend liggen er zalige lentetemperaturen in het verschiet, maar vorige week was het nog bibberen bij vriestemperaturen en waren de vijvers in parken en natuurgebieden dichtgevroren. Zo ook in het Terkamerenbos. Maar heel dik was die laag ijs niet …

Tijdens zijn loopsessie in het bekende Brusselse bos hoorde Arno Verdoodt plots veel tumult aan de rand van de vijver. “Ik ging uit nieuwsgierigheid kijken en zag een hond die in het water lag te spartelen”, vertelde de 18-jarige jogger in Het Nieuwsblad.

“De hond leek stilaan op te geven en hield nog maar net zijn kop boven water. De brandweer was dan wel verwittigd, maar ik had het gevoel dat de hond het niet lang meer zou volhouden”, ging Verdoodt verder.

De moedige jogger talmde niet, ging voorzichtig het ijs op, maar zakte ter hoogte van de hond zelf door het ijs. Toch kon hij de hond uit het ijskoude water trekken. Zelf gleed hij plat op zijn buik terug naar de oever, waar omstaanders hem droge kleren aanreikten.  

De hond, Reggie, werd herenigd met zijn baasjes, een Engelstalig koppel. “Ze vroegen mijn mailadres vooraleer ze opnieuw vertrokken. In de namiddag heb ik nog contact gehad met hen. Ze drongen aan op mijn bankrekeningnummer waarop ze vervolgens een mooie som hebben gestort ter bedanking. Toch zou ik het zo opnieuw doen. Ik heb zelf een hond thuis dus mijn eigen huisdier speelde zeker mee in mijn achterhoofd toen ik in een reflex het ijs op ging”, aldus Verdoodt, die hockey speelt bij Leopold Club en de Belgische nationale U18.

Het was Verdoodts hockeyclub die op Facebook een filmpje postte van de heldendaad.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.