Heerlijk lopen op een Finse piste … in je eigen tuin

Ben je van plan om binnenkort je tuin een make-over te geven? Misschien kan je je dan laten inspireren door Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt. Deze fervente lopers legden in hun tuin een Finse piste aan!

In een stadstuintje van 4 bij 8 meter wordt het lastig, maar Joakim en Melissa, die in het Oost-Vlaamse Sint-Pauwels wonen, beschikken wel over voldoende open ruimte achter hun woning. In hun tuin ligt sinds kort een Finse piste van 210 meter.

“In april van vorig jaar kregen we het idee om in onze eigen tuin een loopparcours aan te leggen”, vertelt Joakim in Het Nieuwsblad. “Onze tuin moest toch heraangelegd worden en een Finse piste paste er perfect in.”

“Vanaf dan gingen we elke zaterdag aan de slag. Met tien kubieke meter boomschors, heel wat paletten boordstenen en rollen worteldoeken slaagden we er uiteindelijk in om een piste van exact 210 meter aan te leggen.” Eind december was het werk klaar.

De zachte, dempende toplaag zorgt voor een superaangenaam loopgevoel, maar tegelijk is het parcours uitdagend. “Door het vele draaien en keren en hier en daar een afstapje krijg je dat crossgevoel dat we deze winter hebben moeten missen toch eventjes terug”, aldus Joakim. “Er is ook een hoogteverschil van meer dan een meter. Na een aantal rondjes bijt dat toch al in de kuiten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?