Hasselt verwacht 11.000 lopers

Voor de 29ste editie van HBvL Dwars door Hasselt schreven zich op voorhand al bijna 9.000 lopers in. In totaal worden zondag opnieuw 11.000 sportievelingen van alle leeftijden aan de start verwacht.

HBvL Dwars door Hasselt is uitgegroeid tot een echte familiesportevent. (foto alain buyck)
De cijfers bewijzen nog maar eens dat lopen nog steeds in de lift zit als gezonde vrijetijdsbesteding en dat HBvL Dwars door Hasselt inmiddels de status van niet te missen familie-evenement heeft.

Ook de scholengemeenschap zet weer zijn beste beentje voor in de Limburgse hoofdstad. 73 lagere en middelbare scholen schreven in totaal meer dan 3.000 lopers in. De Hasseltse scholen zijn uiteraard sterk vertegenwoordigd, maar ook scholen uit bijvoorbeeld Voeren en Neerpelt nemen deel.

MOOI VOLK AAN DE START VAN DE 15 KM

De 15 km, eveneens laatste manche van de Partena Run Classics, kan rekenen op een sterk deelnemersveld, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Topfavoriet bij de mannen is Limburger Krijn van Koolwijk. Hij zal echter moeten afrekenen met een hele resem andere toppers zoals Stefan Van den Broek, Alexander Diaz Rodriguez, Kjell De Hondt, Benjamin Barbier, Erwin Leysen, Bram Coppens en Ghirma Woldu. Ook benieuwd hoe de Limburgse troepen van Rik Ceulemans met Tim Stessens (aan de start indien goed gerecupereerd van de Brussels Marathon), Jelle Bertels en Jeroen Hendrickx het er in hun thuiswedstrijd vanaf brengen.

De eindwinnaar van de Partena Run Classics 2011 is reeds gekend bij de mannen, namelijk Alexander Diaz Rodriguez. Voor de andere podiumplaatsen wordt het nog spannend. Kjell De Hondt beschikt hier over de beste papieren.

Bij de vrouwen verwachten we een mooie strijd tussen Veerle Dejaeghere en Sigrid Vanden Bempt. Verleden week in Brussel trok Vanden Bempt nog aan het langste eind. Benieuwd wat het in Hasselt zal zijn, want wie van de twee als eerste over de meet komt, wint ook het eindklassement van de Partena Run Classics. Andere mooie namen aan de start zijn thuisloopster en winnares van verleden jaar Manuela Soccol, Elke Van Hoeymissen, Kim Geypen en Leen Leysen.

Maar niet enkel op de 15 km komt mooi volk aan de start. Zo zal kersvers Miss Limburg Julie Ghoos het startschot geven van de Jogging 3 km en nadien zelf deze afstand meelopen. Twee andere ex-missen, Cynthia Reekmans en Virginie Claes, trekken ook hun sportschoenen aan en starten respectievelijk op de Start to Run 5 km en de Run Hasselt 10 km. Andere bekende Limburgers en Vlamingen aan de start zijn: Michel Wuyts (15 km), zanger van The Galacticos Thibault Vaninbroukx (15 km) en manger Holiday Inn Hasselt Peter Crauwels (15 km).

Langsheen het parcours en op het Kolonel Dusartplein is er opnieuw heel wat (muzikale) animatie voorzien die voor veel sfeer en ambiance zullen zorgen. Op het Kolonel Dusartplein kunnen de kinderen terecht in het kids dorp en is er het optreden van de coverband “L&M“. Onderweg kunnen de deelnemers en toeschouwers genieten van onder andere draaiorgels, een doedelzakspeler, een djembé-groep, een harmonisch orkest en een DJ.

Wie zich nog wil inschrijven kan daarvoor zondag vanaf 11.00 uur terecht in de inschrijvingstent op het Kolonel Dusartplein. Wie reeds ingeschreven is kan daar dan ook zijn borstnummer met chip afhalen.


Programma HBvL Dwars door Hasselt
11.00 uur: Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
13.00 uur: Chiquita Kids Run 1 km (6 ? 12 jaar)
13.30 uur: Jogging 3 km
13.45 uur: Start to Run 5 km (M + V)
14.15 uur: Knack Weekend Ladies Run 5 km (V)
14.30 uur: Run Hasselt 10 km (M + V) + Handbikerace “Memorial Fernand De Bolle”
15.30 uur: HBvL Dwars door Hasselt 15 km (M + V)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?