Hartverwarmende DSW Bruggenloop ondanks het weer

Het was koud, het regende en er stond een flinke wind. Toch had de 27ste DSW Bruggenloop in Rotterdam een hartverwarmend karakter.

De kerstman droeg deze keer een paraplu in Rotterdam. En hij was niet de enige bij de Kuip, het stadion van Feyenoord waar een recordaantal van 12.000 lopers in drie ‘golven’ goedgemutst op weg gingen voor hun tocht over vijf Rotterdamse bruggen.

‘Together we beat the bridges’ luidde de inspirerende slogan van de DSW Bruggenloop Rotterdam. En dát was precies wat de deelnemers samen deden. Het Varkenoordse Viaduct bedwongen ze na zo’n 800 meter als een massale, compacte groep. Na 3.200 meter moest dan de bekende Erasmusbrug ‘beklommen’ worden.

Daarna was de Nieuwe Leuvenbrug na 4.000 meter een ‘makkie’. Net als de Boerengatbrug zo’n 1.500 meter verderop. De Van Brienenoordbrug, ook wel de Rotterdamse berg genoemd, was na 9.500 meter het laatste obstakel richting finish.

Mike Teekens won de Bruggenloop in 48’14”. “Ik dacht alleen aan mijn tactiek: niet te snel naar boven en dan zo hard mogelijk naar beneden.” De Rotterdamse Iris Meerts (42), de eerste vrouw, kwam na 59’35” binnen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?