Hartverwarmend: nieuw Belgisch record marathon met een rolstoel

Ultrakid Johannes en Ultraman Nico vestigden zondag een nieuw record tijdens de Gent Marathon.
In de voorbereiding op The Ultraman Challenge triatlon in Israël in 2020 braken Johannes ‘Ultrakid’ Balbaert (12) en triatleet ‘Ultraman’ Nico De Neef (37) ’tussendoor’ het Belgische record marathon terwijl je een rolstoel duwt. Ze voltooiden de 42,195 km in 3u24’15”, waarmee ze het voorgaande Belgische record met maar liefst 11 minuten verpulverden! 
Johannes Balbaert raakte op jonge leeftijd verlamd bij een verkeersongeval, maar bleef steeds positief. De 12-jarige wil nu tonen dat iedereen kan sporten. En dat wil hij bewijzen aan de zijde van triatleet Nico De Neef, die vorig jaar als derde en eerste Belg ooit de loodzware Ultraman Challenge Israël finishte. Begin maart 2020 wil De Neef het “ultieme overwinningsgevoel” met Johannes delen en de driedaagse Challenge (10 km zwemmen, 420 km fietsen en 84 km lopen) samen finishen. 
Na de finish van de Gent Mararthon sprak Nico De Neef vol trots en maakte duidelijk dat niets onhaalbaar is: “Kijk naar Johannes … Ik zou zeggen: ‘Tek die loopschoenen aan, ga rustig lopen en je zal zelf zien dat er ongelooflijke dingen kunnen gebeuren.” Dat kunnen we bij running.be enkel maar beamen! 
We wensen het duo erg veel succes met hun verdere voorbereiding! Meer informatie over het moedige verhaal van The Ultrakid en zijn ‘road to Israel’ lees je op zijn website
*Belgen De Cocker en Ventriglia blijven wereldrecordhouders*

Het wereldrecord van de marathon met een rolstoel staat op naam van twee andere Belgen: Ronny De Cocker en ALS-patiënt Antonio Ventriglia. In 2016 haalden zij met hun opmerkelijke prestatie het Guinness World Records-boek. Het duo volbracht de marathonafstand in 3 uur en 36 minuten om hun eigen record een jaar nadien met 45″ scherpen te stellen tijdens de Great Breweries Marathon in Breendonk. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.