Hardlopen doet je gezonder eten

Door veel te lopen, zou je je minder snel overeten. Op vlak van hersenchemie stimuleert hardlopen namelijk het systeem dat ongezond overeten tegengaat.

Hongerhormoon wordt afgeremd
Onderzoekers aan de universiteit van Western Australia brachten aan het licht dat een pittige intervaltraining het meest effect heeft als het aankomt op onderdrukken van de eetlust. Ze gaan ervan uit dat dit komt doordat de aanmaak van het hongerhormoon ghreline, dat de eetlust normaalgezien aanwakkert, afgeremd wordt door (veel) te sporten.

Minder honger door te lopen in de warmte
Een ander onderzoek heeft dan weer uitgewezen dat lopen in warme omstandigheden ook de eetlust afremt. Dus als je graag wat minder wil eten, kan het een goed idee zijn om op koude dagen te gaan lopen op de loopband, lekker warm in het fitnesscentrum! Echt leuk is dat misschien niet, maar je krijgt er dus minder honger door dan wanneer je in de frisse buitenlucht gaat lopen…

Veel lopen = minder symptomen van eetverslaving
Als je gevoelig bent voor verslavingen in het algemeen (dus niet enkel op vlak van eten), dan hebben onderzoekers van de universiteit van Plymouth nog extra goed nieuws! Bij het scannen van de hersenen van rokers stelden zijn vast dat de specifieke delen van de hersenen die typisch worden geassocieerd met verslavingen, minder actief zijn na het sporten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.