Hardlopen als avontuur

De Nederlandse marathon- en ultraloper Henk Sipers stelde onlangs zijn boek 'Hardlopen als avontuur' voor. Hierin vertelt hij over zijn ervaringen met Adventure hardloopwedstrijden.

Henk Sipers vertelt over zijn deelname aan vijf Adventure loopwedstrijden.
Henk Sipers nam van 2004 tot 2008 deel aan vijf verschillende Adventure hardloopwedstrijden in exotische landen: de Marathon des Sables in Marokko, Trail des pays Dogon in Mali, de Yukon Arctic Ultra in Yukon-Canada, de Sahara-marathon en ultra in Algerije en de Trail des Lacs in Ethiopië.

In dit 322 bladzijden tellende boek bundelt Sipers uitgebreide dagboeken die hij bijhield tijdens zijn reizen en wedstrijden, geïllustreerd met vele tientallen foto’s.

Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Eric de Vries van uitgeverij Lopende Zaken uit Deventer. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan marathon/ultraloper Jo Schoonbroodt, ook wel genoemd Jogger Jo en wereldrecordhouder op de 6 uur bij de categorie mannen 55+ met 78 km en 268 meter.

‘Hardlopen als avontuur’ kost 15 euro (inclusief verzendkosten in Nederland en België) en is te verkrijgen via de webwinkel van uitgeverij Lopende Zaken  of via www.adventure-runner.tk

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?