Golazo verplaatst evenementen voorzien t.e.m. 1 juni

Golazo heeft beslist al haar evenementen die voorzien waren tot en met 1 juni te verschuiven naar een later tijdstip dit jaar of in sommige gevallen te annuleren. Op 12 maart had Golazo al aangekondigd alle events tot en met 19 april uit te stellen.

“Het is intussen voldoende duidelijk: we moeten allemaal de maatregelen ter verdere verspreiding van het coronavirus ernstig nemen”, meldt Golazo in een persbericht. “Die voorzorgen zullen nog een hele tijd gelden en we zullen ze moeten blijven nemen, zelfs eens het normale leven stilaan zou kunnen hernemen. Het gaat om het welzijn van ons allemaal.”

“Op onze evenementen komen veel mensen samen. Wij vinden het als organisator onze plicht om onze verantwoordelijkheid te blijven nemen. De gezondheid van onze deelnemers, medewerkers en van ieder van ons primeert. We hebben beslist om nu ook na 19 april en alvast t.e.m. 1 juni onze geplande evenementen te verschuiven naar een later tijdstip dit jaar of in sommige gevallen te annuleren. In dat geval zullen deelnemers alternatieve opties krijgen aangeboden.”

“De nieuwe data zullen we aankondigen zodra we voor een evenement een goede plaats op de kalender gevonden hebben. Zowel wij als onze partners (in de eerste plaats de steden en gemeenten waar de evenementen plaatsvinden) moeten tal van zaken verschuiven en er zal eerst ruimte moeten gemaakt worden in de diverse evenementenagenda’s.”

Dit zijn de loop- en wandelevents die Golazo tussen 20 april en 1 juni op de kalender had staan: AG Antwerp 10 Miles (verhuist naar een nog nader te bepalen datum in de herfst), ENGIE Knokke 10k (wordt geannuleerd), Spartacus Run (de nieuwe datum wordt 10 oktober), AVEVE Farm Run & Walk (wordt geannuleerd), AG Belgian Coast Walk (verhuist naar een nog nader te bepalen datum later dit jaar), Great Breweries Marathon (annulatie dit jaar, zeker een nieuwe editie in 2021), ENGIE Dwars door Brugge (wordt geannuleerd), ENGIE Stadsloop De Gentenaar (wordt geannuleerd), de Alpro Urban Walks in Kortrijk en Brussel (worden geannuleerd), Lampiris Abdijentocht (verhuist naar een nog nader te bepalen datum later dit jaar), ENGIE Kortrijk Loopt voor Think Pink (wordt geannuleerd), Keytrade Bank Urban Trail Hasselt (wordt geannuleerd).

Van de eerder uitgestelde events, tussen 12 maart en 19 april, zullen enkel ENGIE Dwars door Dendermonde en de Lampiris Crêtes de Spa dit jaar niet doorgaan. Voor de Keytrade Bank Urban Trail Antwerpen, de Sofico Gent Marathon en de Alpro Urban Walk Mechelen zal een nieuwe datum later dit jaar gezocht worden.

KEEP MOVING

Echte sportevenementen in deze tijden zijn helaas niet mogelijk, maar iedereen wordt wel aangemoedigd om individueel te blijven bewegen. Daarom heeft Golazo vrijdag Keep Moving gelanceerd. Het is een gratis platform waar iedereen virtueel de uitgestelde evenementen individueel kan lopen, wandelen of fietsen. Wie dat doet, krijgt een virtuele medaille en schenkt die symbolisch aan de zorgverstrekkers van zijn hart, de helden van dit moment.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?