Getest: Zwift, loopvariant van populaire trainingsapp voor wielrenners

De indoor trainingsapp Zwift is enorm populair bij wielrenners. Sinds kort bestaat er ook een versie voor lopers. Die maakt de loopband een pak interessanter. Onze man testte de app die iedereen nog tot eind 2018 gratis kan uitproberen.

Begin dit jaar raakte bekend dat Zwift zijn intrede ging maken in de loopwereld. Vooral dankzij de interactiviteit moet de trainingsapp ‘saaie’ loopbandtrainingen aangenamer maken. Recent mocht een van onze journalisten de app testen. Hieronder vind je een korte impressie van zijn ervaring.

Ik ga voor een intervaltraining in Londen. 1600 meter opwarming, gevolgd door 4 x 800 meter tempowerk, met daarna even loslopen. Start! Ik warm op met 12 km/u en zie grote groepen fietsers passeren. Ik zie ook tientallen lopers met wie ik vriendschap kan sluiten. Daarna is het tijd voor mijn eerste interval. Mijn 1600 meter opwarming telt af in een balkje boven aan het scherm en op het parcours nader ik een blauwe boog. Daar begint mijn eerste interval van 800 meter. Ik verhoog de snelheid naar 15 km/u, ook op vraag van Zwift omdat ik niet meteen in het goede tempo zit. Na enkele minuten is die boog daar opnieuw en zit mijn eerste interval erop.

Welke conclusies trok onze man? En wat kwam hij nog meer te weten over Zwift? Check daarvoor het volledige artikel.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?