Geen nattigheid in Namen

Les AP Jogging Ville de Namur, de twaalfde afspraak in de Carrefour Running Tour, werd in droge omstandigheden gelopen en dat was zichtbaar aan het deelnemersaantal.

De deelnemers bleven droog in Namur. (foto kurt van rompaey)


Een recordaantal deelnemers schreef zich in voor de Chiquita Kids Run en de Start To Run. Vooral die laatste werd een succes dankzij de inspanningen van de stad Namen om start to run cursussen aan te bieden. De 5,8km kwam op naam van Enzo Noël. De 16-jarige deed dat in 20’50” en ging daarmee Nicolas Maroye (21’09”) en Yorick Pixhom (21’14”) vooraf.

Het zusje van Nicolas, Charlotte Maroye, won bij de meisjes in 25’16”, voor Oceane Duchatelet (28’31”) en Davine Dufaux (28′”37″). Naar jaarlijkse traditie, stond de Naamse Schepen voor Sport, Maxime Prévot, aan de start.

Bij de 11km zagen we Guy Fays aan de startlijn en dan weten velen al hoe laat het is. Hij maakte zijn favorietenrol ook waar door al snel het commando te nemen en in 36’21” naar winst te snellen. Thomas Floorizoone moest tevreden zijn met de tweede plaats in 36’40” en Namurois Quentin Poncelet werd derde in 37’03”. Meer dan 1.000 deelnemers volgden in hun spoor.

Catherine Lallemand, meervoudig winnares van de 20 km door Brussel, had in Brussel haar afscheid aangekondigd, maar kon zich toch nog opladen voor deze wedstrijd en won makkelijk in 41’32”. Tweede was Virginie Soenens, derde Kirsten Braem.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?