Garmin lanceert ‘slimme’ GPS-horloge (video)

Garmin heeft zonet de Forerunner 230 gelanceerd. De opvolger van de FR 220 heeft een ingebouwde activity tracker en accelerometer, beschikt over een aantal 'slimme' functies en is compatibel met het Connect IQ-platform.

De gloednieuwe Forerunner 230 beschikt over alle functies die we tegenwoordig gewend zijn van een goed GPS-horloge (tempo, afstand, tijd, …) en is ook compatibel met het Glonass satellietsysteem. Dankzij de ingebouwde accelerometer beschik je ook over al deze gegevens als je indoor traint.

Gekoppeld aan een hartslagmonitor geeft de nieuwe Forerunner ook info over je hartslag(zone), schat hij je VO2 max en voorspelt hij je wedstrijdtijden. De ingebouwde activity tracker houdt je stappen en verbrande calorieën bij, en registreert je activiteiten ook als je niet aan het lopen bent.

Als je het horloge koppelt aan je smartphone kan je gebruik maken van een heleboel zogenaamde ‘slimme functies’, zoals automatische uploads naar Garmin Connect, slimme meldingen (sms’jes, oproepen, e-mails, kalenderafspraken, social media), audiomeldingen en livetracking. Via het Connect IQ-platform kan je ook aangepaste gebruikersinterfaces, apps en xidgets downloaden. Voor meer uitdagingen download je geavanceerde workouts en trainingsschema’s van Garmin Connect op je horloge.

Meer gedetailleerde info over de Forerunner 220 ontbreekt vorlopig. De nieuwe telg van Garmin zou nog dit najaar te koop zijn voor zo’n 220 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?