Foto van blije loopster gaat de wereld rond

Soms gebeuren er van die dingen die je niet verwacht. Vraag dat maar aan Dawn Nisbet. Tot voor kort onbekend, nu een inspiratiebron voor velen.

Dawn Nisbet is een 41-jarige Britse vrouw en moeder van twee kinderen. Ze begon ongeveer een jaar geleden te lopen om geld in te zamelen voor een familielid dat aan kanker lijdt. De voorbije maanden nam ze vaak deel aan Parkruns, wedstrijden van 5 kilometer. Zo’n race in Oldham veranderde haar leven.  

Want toen Nisbet over de streep kwam, nam fotograaf Val Lovatt bovenstaande foto. De vrouw was weliswaar als laatste over de meet gekomen, maar was vooral enorm blij dat ze toch maar weer mooi 5 kilometer op de teller gezet had. Tot daar nog niets speciaals, maar toen die foto gepubliceerd werd op de Facebook-pagina van Parkrun UK, veranderde dat.

Normaal krijgen zulke foto’s hooguit een paar honderd likes, maar de blije Nisbet verzamelde niet minder dan 9000 duimpjes. De foto ging daardoor de wereld rond en uit de vele reacties bleek dat veel mensen in Nisbet een voorbeeld zien. Als in: het maakt niet uit hoe je eruitziet, hoe snel, hoeveel, waar en wanneer je loopt, zolang je het maar doet. De Britse loopster kreeg ook van heel wat mensen positieve berichten via sociale media.

En voor degenen die het graag willen weten. Nisbets record op de 5 kilometer staat op 46 minuten en 39 seconden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?