FOTO: Lopen op een vulkaan

Wie houdt van lopen in een adembenemend en avontuurlijk landschap moet de Sicily Volcano Trail eens proberen. Vulkaan op, vulkaan af, met afwisselend sneeuw, modder, zand, rotsen, ... Bekijk de fotospecial!

De Sicily Volcano Trail vindt elk jaar plaats eind april, begin mei. De vijf etappes op Sicilië en de iets noordelijker gelegen Eolische Eilanden zijn goed voor in totaal 72 km en 5.700 positieve hoogtemeters op en over enkele actieve vulkanen. Niet alleen de trailrunners komen er aan hun trekken, ook aan hun supporters is gedacht met enkele uitgestippelde wandeltochten en voor de jongsten zijn er zelfs minitrails.

De eerste etappe speelt zich af op Vulcano, een actief vulkaaneiland. De ondergrond varieert hier van modder, tot zwarte zandstranden en zelfs fumarole (openingen in de aardkorst waaruit hete gassen en dampen ontsnappen). Op Salina is geen vulcanische activiteit, maar de tweede etappe op het groene eiland is wel de moeilijkste met 18 km en 1.800 hoogtemeters. De derde etappe op Stromboli is adembenemend. Je loopt over de heuvelrug met uitzicht op de krater en lavafonteinen. Na een afdaling van 900 meter kom je terug terecht in het zwarte stof.

De twee laatste etappes spelen zich af op de Etna, met zijn 3.340 meter de hoogste actieve vulkaan van Europa. In de zuidelijke etappe loop je vlakbij de krater en veelal in de sneeuw. In de laatste noordelijke etappe gaat door het Etna Natural Park, voornamelijk door dennenbossen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?