Forerunner richt zich nog meer op triatleten

Met de Ironman van Hawai in aantocht had Garmin natuurlijk geen beter moment kunnen kiezen om de nieuwe Forerunner voor te stellen. De 910 XT registreert naast loop- en fiets-, nu ook alle gedetailleerde zwemgegevens.

Met de voorganger van de nieuwste Forerunner, de 310 XT, kon je je ook al wel zorgeloos te water begeven, maar veel viel er achteraf niet te analyseren. Garmin stelde een tijdje na de lancering wel een sotfwareupdate ter beschikking die na afloop de gezwommen afstand kon berekenen. De betrouwbaarheid van die gegevens was wel niet 100% en ook bij het visualiseren van de route kreeg je enkel een hoop zigzagvormen te zien.

De Forerunner 910 XT heeft de zwemmetingen geperfectioneerd. Het GPS-sporthorloge kan zowel in het zwembad als in open water gebruikt worden, is waterdicht tot 50 meter en registreert als eerste in zijn soort zowel de zwemafstand, het type slag, het aantal slagen als de lengte van het bad. Daarnaast wordt ook de swolf-score berekend, waarmee je je zwemefficiëntie kunt vaststellen. Volgens Garmin kan je achteraf nu wel de route bekijken die overeenstemt met de werkelijkheid om je zwemprestaties in open water te analyseren. Hartslaggegevens onder water registreren is evenwel (nog steeds) niet mogelijk.

De 310 XT was al wat compacter dan bijvoorbeeld de Forerunner 205 en 305, en de 910 XT lijkt nog een stukje verder afgeslankt te zijn. Ook het zwarte design zal heel wat sportliefhebbers kunnen bekoren, waar dat met de opvallende oranje kleur van de vorige versie wat minder was.

Met de 910 XT kan je ook weer met één druk op de knop overschakelen van de ene naar de andere sport. Met de optionele snelwisselsluiting is het van de pols verwijderen en op je fiets bevestigen zo gebeurd.

Voor gebruik op het land beschikt de Forerunner 910XT over veel functies die je ook terugvindt op de geavanceerde fietscomputers en sporthorloges van Garmin om de tijd, de afstand, de snelheid en nog veel meer vast te leggen. Nieuw bij dit toestel is de barometrische hoogtemeter voor uiterst nauwkeurige hoogtegegevens, inclusief het stijgings- en dalingscijfer en de hellingshoek.

Met de configureerbare gegevensvelden kan je meerdere trainingspagina’s voor iedere sport maken. Met een trilfunctie beschikt dit toestel, waarvan de batterij 20 uur meegaat, opnieuw over een handig hulpmiddel tijdens trainingen of wedstrijd.

De 910 XT is compatibel met ANT+ sensors, inclusief de optionele snelheids-/cadanssensor voor fietsen of de premium hartslagmeter en ANT+ krachtmeters, zoals Vector, de op pedalen gebaseerde krachtmeter van Garmin.

Na het uploaden van de gegevens kan je in Garmin Connect je activiteiten op een kaart bekijken en alle details bestuderen. Je kan er ook aangepaste workouts mee maken en de activiteiten van andere gebruikers bekijken. Sinds kort is het ook mogelijk om via Garmin Connect nieuwe routes uit te stippelen en naar je toestel over te dragen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.