‘Fluitje van een cent om met dit gps-sporthorloge te werken’

De aankoop van een nieuw gps-sporthorloge kan motiverend werken. Eindelijk accurate opvolging van data! Tot je alles wil klaarmaken voor gebruik ...

Bovenstaand gevoel hadden enkele collega’s toen ze ter voorbereiding op hun marathon van Porto (6 november) een Polar M400 kregen als trainingsgezel. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze een gps-sporthorloge gebruikten en dus vreesden ze er niet meteen wegwijs uit te geraken. Wij vroegen twee dames van het gezelschap, Serafien en Sofie, hoe de inmiddels ruim drie maanden durende relatie met hun nieuwe sportmakker verloopt.

“Een grote meevaller”, vat Sofie samen. Zij deed nog nooit eerder een beroep op een gps-sporthorloge. “Maar het is zeer makkelijk in gebruik, dus met wat basisinfo kon ik meteen aan de slag. Ik vind het vooral handig dat ik het display van het horloge zelf kan samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De ene wil bijvoorbeeld constant zien hoelang hij al aan het trainen is, de andere prefereert zijn hartslag constant te zien of wil een combinatie van diverse parameters.” Collega Serafien haalt nog een andere troef aan: “Na elke training vertelt het horloge me of ik de training heb uitgevoerd zoals gepland. En tijdens de sessie helpt hij me bijvoorbeeld om aan het juiste tempo te lopen. Ook de samenvatting die hij om de kilometer geeft, is nuttig. In een oogopslag weet ik of ik goed bezig ben.”

Sinds enkele weken is Polar Flow, het online platform waar je trainingsgegevens terechtkomen, compatibel met Trainingpeaks. Dat platform wordt vooral gebruikt door coaches om atleten makkelijk te monitoren. De Energy Lab-coaches gebruiken dat om onze collega’s op te volgen. “Tot voor kort moest je de gegevens vanuit Flow manueel overzetten naar Trainingpeaks. Nu niet meer. Gewoon een keer synchroniseren en de gegevens staan in Flow én Trainingpeaks. Mooi meegenomen”, vertelt Sofie. “Nu is het helemaal een fluitje van een cent om met dit gps-horloge te werken.” Serafien besluit: “Die M400 is onmisbaar geworden. Je moet weinig dingen aanschaffen bij je marathonvoorbereiding, maar een goed gps-sporthorloge is zeker een meerwaarde.”

In samenwerking met Polar

Klik hier voor meer info over Polar

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?