Fitte vrouwen aan de top!

Vrouwen die minder dan 85 procent presteren van wat fitte vrouwen presteren, hebben dubbel zoveel kans om binnen de acht jaar te sterven. Dat bewees Amerikaans cardioloog Gulati.

Fitte vrouwen leven langer (foto petebarrettphoto.blogspot.com)
Dat is het resultaat van een grootschalig Amerikaans langetermijnonderzoek bij 5721 gezonde vrouwen en 4471 vrouwen met hartklachten.

Dokter Gulati, een cardioloog uit Chicago, leidde het onderzoek.

Zijn team berekende de uithoudingscapaciteit van vrouwen zonder hartproblemen op basis van de hoeveelheid energie of zuurstof die verbruik wordt om een minuut lang stil te zitten (aka “mets“). Rustig wandelen vereist drie mets per minuut, lopen meer dan zes mets. De onderzoekers ontdekten dat vrouwen 8,2 mets per minuut moeten kunnen verbruiken om het normale fitheidsniveau te bereiken.

De studie wilde op basis van fitheid de overlevingskansen vaststellen tijdens de acht jaar dat de vrijwilligers gevolgd werden. Het resultaat in beide groepen was verrassend: bij de groep vrouwen die minder dan 85 procent van het vereiste niveau behaalden, overleden dubbel zoveel mensen tijdens het acht jaar durende onderzoek…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.