Finnen lanceren nieuwe gekke loophype

In Finland is een nieuwe loophype ontstaan. Of het ook naar België zal overwaaien is maar zeer de vraag, want er is een dik pak sneeuw voor nodig ...

Een tiental dagen geleden had het bij ons ook gekund, maar inmiddels genieten we van heerlijke lentetemperaturen en dus zal die nieuwe gekke Finse loophype hier pas ten vroegste volgende winter voet aan de grond kunnen krijgen.

Het label ‘gek’ hebben we er niet zelf opgeplakt, dat hebben de Finnen zelf gedaan. “Dit is traditioneel Fins gekkenwerk”, zegt Pekka Parviainen in een filmpje van Reuters over de nieuwe Finse wintersport ‘op wollen sokken door de sneeuw joggen’.

De ‘sport’ is ontstaan tijdens de coronapandemie, als alternatieve conditietraining nu de fitnesscentra in Finland gesloten zijn. “Je wordt er echt gelukkig van”, legt  Parviainen uit. “Het is een goeie conditietraining, maar het is vooral leuk!”

“Je kan best minstens twee paar wollen sokken over elkaar dragen. Je voelt je vrij omdat je voeten niet stevig ingepakt zijn. Het gevoel achteraf is geweldig. Het voelt net of je een voetmassage gehad hebt”, aldus Parviainen.

Nou ja. We zouden bijna beginnen hopen dat het ook bij ons terug begint te sneeuwen …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?