Fays en Dejaeghere winnen in Oostende

Een ijzersterke Guy Fays heeft de Run Oostende 10 km op zijn naam geschreven. De Waal soleerde naar de zege in de openingsmanche van de Running Tour. Op de 5 km ging de zege naar Veerle Dejaeghere.

Guy Fays, nummer 1 in Oostende (foto running tour)
Geen Hans Janssens in de Run Oostende 10 km, hij werd vrijdag vader. Van een oorspronkelijke kopgroep van 9 bleven na 5 km nog 3 lopers over: favoriet en de winnaar van vorig jaar, Guy Fays, Alexander Diaz Rodriguez en Lander Van Droogenbroeck.

Op 2 km van de meet liet Fays zijn metgezellen achter. De Waal soleerde autoritair naar de zege in Oostende, waar hij net als vorig jaar won. Zijn eindtijd was 29:32. 10 seconden later legde Van Droogenbroeck beslag op de tweede plaats, Diaz Rodriguez was derde in 29:55. Fays is dankzij zijn zege meteen de eerste leider in de Partena Run Classics Vlaanderen.

Evy Pieters was voor eigen volk de snelste vrouw. Haar tijd: 39:05. Chris Peeters was tweede en Ysabelle Vuillard derde.

DEJAEGHERE BAAS OP 5 KM

De wederoptredende Veerle Dejaeghere won de 5 km in een tijd van 16:30. Elke Van Hoeymissen was tweede, Corinne Debaets derde. Dejaeghere is meteen de eerste leidster in de Partena Run Classics Vlaanderen.

Patrick Van Petegem won na een knappe solotocht de 5 km bij de mannen in een tijd van 15:49. Voor de Herzelenaar al zijn derde zege op rij in Oostende. Lorenzo Coopman was tweede, Kristof Haverbeke derde

Oostende was met 2350 deelnemers een geslaagd openingsluik van de Running Tour. Volgende week staat met de ING Antwerp 10 Miles/Marathon de tweede manche op het programma.Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?