Experts uiten zware kritiek op loopwedstrijd

Een organisator die een loopwedstrijd organiseert om meer mensen aan het lopen te zetten, krijgt het dezer dagen hard te verduren.

Op 4 november vindt in Hongkong normaal gezien de Beer Run plaats. Er worden zo’n 5000 lopers aan de start verwacht, maar vooraleer het zover is, dringen enkele experts erop aan om het concept van het evenement toch een beetje te veranderen.

De Beer Run is een race van 1600 meter, waarbij de deelnemers om de 400 meter een blikje bier naar binnen moeten gieten. Dat betekent dus 4 consumpties op korte termijn. Oké, het Aziatische bier verdient in heel wat gevallen het etiket ‘veredeld pompwater’, maar enkele experts zien dit opzet helemaal niet zitten.  

Volksgezondheid

Zo kreeg organisator Andes Leung Pak-hang al een brief van het ministerie van Volksgezondheid. Daarin wordt gewezen op de gevaren van alcoholgebruik tijdens sportprestaties (lees er hier meer over). Het ministerie hoopt dan ook dat de Beer Run zijn concept een beetje zal aanpassen.

De organisator was zich evenwel van geen kwaad bewust en liet weten dat hij met dit concept ‘lopen in de stad’ wil promoten. “We richten ons vooral op de mensen die normaal gezien niet lopen. Bovendien creëren we dankzij het bier ook een leuke sfeer. En daar draait het om: de Beer Run is geen wedstrijd, wel een evenement waarbij plezier centraal staat.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?