Europese wijk zwaait deuren open voor 4de DH Brussels Urban Trail

Meer dan 3000 lopers en wandelaars staan op zondag 24 juni aan de start van de vierde editie van de DH Brussels Urban Trail. Niet minder dan 19 locaties op het parcours, waaronder een flink aantal in de Europese wijk, zetten hun deuren open voor de deelnemers.

De sportievelingen zondag kunnen kiezen voor een tocht van 7 of 11 km. Beide trajecten lopen dwars door de Europese wijk en geven de deelnemers een unieke inkijk in het Huis van de Europese Geschiedenis en in Station Europa, het informatiepunt van het Europees Parlement. Ook de moeite waard is de passage langs een stukje Berlijnse Muur dat sinds 2014 een plaats gekregen heeft in het Leopoldpark, nabij de bezoekersingang van het Europees Parlement.

Start en finish van de DH Brussels Urban Trail bevinden zich op het Spanjeplein, aan de bekende Galerie Horta. Naast de Europese gebouwen zijn enkele andere opvallende locaties op het parcours het kabinet en de tuin van Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering Rudi Vervoort, visit.brussels, Auditorium 490 Philippe Robert Jones in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, boekhandel Filigranes, Concert Noble, UGC Cinema Toison D’Or, het BELvue museum, de Koninklijke Bibliotheek van België, de galerij van de dinosauriërs in het Museum van Natuurwetenschappen en de grote concertzaal Henry Le Boeuf van Bozar (waar live orgelmuziek gespeeld zal worden). Exclusief voor de deelnemers aan de 11 km is er ook nog een passage door het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijsgeschiedenis, waar de lopers en wandelaars historische vliegtuigen zullen kunnen spotten.

Alle deelnemers lopen tijdens hun ontdekkingstocht door Brussel door de kantoren van Plan International. Plan International België is al jarenlang een trouwe partner van de Keytrade Bank Urban Trail Series en komt met een eigen Run Team van liefst 110 sympathisanten aan de start van de DH Brussels Urban Trail. Zij starten zondag allemaal samen in wave 2 om 9.20u. Net daarvoor zal Régine Debrabandere, directeur van Plan International België, een cheque in ontvangst mogen nemen met daarop het resultaat van de inschrijvingsactie. Bij hun inschrijving konden alle deelnemers aan de DH Brussels Urban Trail 5 euro doneren aan Plan International. De opbrengst hiervan gaat naar hun projecten voor gelijkheid van meisjes.

Meer dan 3000 lopers en wandelaars, van meer dan 20 verschillende nationaliteiten, hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de vierde editie van de DH Brussels Urban Trail. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdagavond 23.59u. Zondag ter plaatse inschrijven kan vanaf 8u in Galerie Horta.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?