Europa’s grootste aflossingsmarathon in Brussel

Met ruim 950 teams is de Acerta Brussels Ekiden van aanstaande zaterdag de grootste aflossingsmarathon van Europa. Ruim 600 (!) teams komen uit de bedrijfswereld.

Met 600 bedrijventeams is de Acerta Brussels Ekiden het grootste bedrijvensportevenement in België (foto alain buyck)
In een ekiden lopen ploegen van zes deelnemers een aflossingsmarathon. Dat maakt van de overwegend individuele sport die afstandslopen is, een echte teamsport. Een ekiden is dan ook uitermate geschikt als teambuildingevenement voor bedrijven.

Die kans laten meer dan 600 bedrijven niet liggen: van multinationals tot kleine kmo’s, tal van Belgische bedrijven schreven één of meerdere ploegen in. Sommigen maken er een heuse familiedag van.

“De Acerta Brussels Ekiden is een uniek teamevenement. Samen met collega’s en vrienden een marathon tot een goed einde brengen, is een schitterende ervaring. Het enthousiasme van de deelnemende ploegen werkt dan ook aanstekelijk. Met een groei van 200 teams zitten we nu aan bijna 6000 actieve deelnemers. De ambiance aan de aankomstlijn geeft echt kippenvel”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo en organisator van de ekiden.

Titelpartner Acerta brengt zelf 22 ploegen aan de start en koppelt daar nog een uitgebreid VIP-networkingevent aan. Geert Volders, algemeen directeur Sales & Marketing van Acerta, verklaart die verregaande betrokkenheid als volgt: “Voor Acerta is deze wedstrijd de levende illustratie van onze baseline: ‘De kracht van mensen’. Bovendien is teamspirit één van de competenties die de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers verhogen en de ekiden is het uitgelezen voorbeeld van doorgedreven teamspirit.”
 
“In de vier jaar dat we titelpartner zijn van de Acerta Brussels Ekiden hebben we niet alleen het aantal deelnemers zien verdubbelen, maar ook het aantal bedrijventeams. We zijn heel blij met de stijging van meer dan 200 bedrijventeams en met de aanwezigheid van niet minder dan 22 Acerta-teams. Als HR-dienstengroep tonen we op deze manier ons eigen engagement: vandaar ook dat het Acerta HR- en directieteam mee de ekiden lopen.”
 
GALA PRIMINVEST VS DEN BLOMPOT?

De Acerta Brussels Ekiden is overigens ook het nationaal interclubkampioenschap. Zowat alle toppers van het veldlopen, de piste en de weg zullen aan de start staan en van deze dag dus ook een topsportevent maken. Opnieuw staat er een erg kwalitatief deelnemersveld aan de start. Het Gala Priminvest Team en Den Blompot lijken de beste papieren te hebben.

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel is helemaal uitverkocht. Komen kijken kan nog wel. De start wordt gegeven om 13 uur door Tia Hellebaut en de broers Borlée. Zij geven ook gehandtekende T-shirts weg!

Inschrijven voor de Chiquita Kids Run 1 km (om 12 uur) kan wel nog ter plaatse (vanaf 10 uur).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?