Energy Lab opent zijn deuren

Vanaf nu kan iedere sporter, topper of recreant ongeacht de sporttak, zich laten testen en coachen in Energy Lab. Het trainingsbegeleidingscentrum staat onder leiding van Bert Ackaert en Paul Van Den Bosch.

Iedere sporter, topper of recreant ongeacht de sporttak, kan zich laten testen en coachen in Energy Lab. (foto energylab)
In het labo zelf worden tests uitgevoerd op de fiets en op de loopband, waarbij vermogen, snelheid, hartslag, melkzuur worden gemeten en waarbij via analyse van de gasuitwisseling tijdens inspanning de maximale zuurstofopname (VO2max) kan worden bepaald.

Op basis van deze gegevens wordt een status gemaakt van de conditionele toestand van de atleet en wordt advies geformuleerd voor de verdere trainingen. Het is voor de atleten ook mogelijk in een coachingsprogramma te stappen dat wordt opgemaakt op basis van individuele wensen en doelstellingen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om veldtests en controles tijdens trainingen uit te voeren. Energy Lab beschikt hiervoor over mobiele aparatuur en een ‘smartspeed’-systeem. Via dit systeem kunnen o.a. startsnelheden en tactische en coördinatieve vaardigheden worden geregistreerd. Op basis hiervan werd zo een testbatterij voor voetballers opgesteld.

Energy Lab bundelt enorm veel ervaring op het vlak van coaching van atleten op het allerhoogste niveau. Dit maakt het mogelijk om full-time topbegeleiding aan te bieden. Energy Lab staat onder leiding van bewegingswetenschapper Bert Ackaert en topcoach Paul Van Den Bosch.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?