Energy Lab gaat in zee met TopSupport

Medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab hebben in Eindhoven hun samenwerking aangekondigd. Hierdoor kunnen zij sporters, sportverenigingen en (top)sportorganisaties een innovatief totaalpakket bieden.

Met keuze uit preventie, prestatiebevordering, inspanningstesten, voedingsadviezen, behandeling en/of revalidatie hebben TopSupport en Energy Lab een breed pakket aan diensten om de mentale, fysieke en voedingscondities van sporters te optimaliseren en hun prestaties te verbeteren. Alle diensten zijn bovendien snel toegankelijk en kunnen veelal op één en dezelfde dag worden aangeboden. De doelstelling van beide organisaties is om volgens de nieuwste inzichten en technieken sporters sportfit te houden of zo snel mogelijk sportfit te krijgen.

Verantwoord en gezond sporten voor iedereen

“Een sporter of vereniging, van ieder niveau, zou te allen tijde moeten kunnen rekenen op een team van professionals die klaar staan om hem met specifieke vragen of problemen te kunnen helpen”, aldus Kristof De Smet, Managing director Energy Lab. Hij is daarom ook zeer verheugd over de samenwerking met medisch sportgezondheidscentrum TopSupport, onderdeel van de St. Anna Zorggroep. “Samen kunnen wij de sporter de ondersteuning bieden die hij nodig heeft om lekker, verantwoord en gezond zijn sport te beoefenen”.

Wart van Zoest, medisch manager TopSupport sluit zich hier volledig bij aan. “Door samen te werken met Energy Lab creëren we innovatiekracht waar de sporter van profiteert!” Van Zoest doelt hiermee onder andere op de jarenlange kennis en ervaring van TopSupport met het voorkomen en behandelen van sportblessures en de ervaring van Energy Lab met innovatieve manieren voor het begeleiden en coachen van sporters. Denk hier bij onder andere aan hun succesvolle ‘Hardlopen met Evy app’.

Veel gemak voor de sporter

De samenwerking wordt stapsgewijs aangepakt. Vooralsnog ligt de focus op het aanvullen van elkaars aanbod. Zo is sinds kort op regelmatige basis een sportarts van TopSupport aanwezig bij Energy Lab, locatie Strijp-S. Op deze manier kunnen sporters snel en goed worden geholpen, mocht een (aanvullend) diagnostisch onderzoek of een sportmedische behandeling gewenst zijn. Ook biedt dit mogelijkheden voor uitgebreidere inspanningstesten bij Energy Lab dan voorheen.

Voor sporters, sportverenigingen en topsportorganisaties wordt het nu dus nog gemakkelijker om gebruik te maken van een samenhangend pakket van trainingsbegeleiding, sportmedisch advies en behandeling. Energy Lab en TopSupport hebben dan ook de ambitie om samen een dienstenpakket te ontwikkelen dat zorgt voor een optimale balans tussen training, voeding, mentale weerbaarheid, en fysieke gezondheid.

Verbonden door een simpel doel

TopSupport draagt de sport en topsport sinds jaar en dag een warm hart toe. De al jarenlange verbintenis met PSV, het Nederlands heren hockeyteam en andere topsportorganisaties maken dat TopSupport vooroploopt in preventie en behandeling van sportletsels. Voor topsporters maar zeker ook voor recreatieve sporters. TopSupport is SCAS gecertificeerd en biedt (sport)medische begeleiding aan (top)sporters met een NOC*NSF status. Ook Energy Lab, het innovatieve trainingsbegeleidingscentrum op Strijp-S, begeleidt met succes zowel profs (waaronder renners van Lotto-Soudal met o.a. André Greipel) als amateurs. Beide organisaties passen innovaties en hun kennis en ervaring uit de topsport toe in de begeleiding van recreatieve sporters.

“Uiteindelijk hebben wij beiden een heel simpel doel dat ons verbindt”, legt Van Zoest uit. “Sporters een totaalprogramma bieden om gezond en verantwoord te kunnen sporten en hun prestaties te verbeteren!”

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?