En actie!

Deze zomer lanceert Garmin twee robuuste actiecamera's: de VIRB X en VIRB XE. Met die camera's kunnen avontuurlijke sporters de spannendste momenten op HD-beeld vastleggen.

De VIRB X en VIRB XE beschikken met de G-Metrix over een bijzondere functie. De sensoren van de G-Metrix registreren in real time extra gegevens zoals snelheid en versnellingskracht en geven die met animaties bovenop de beelden weer. De gps-sensor en versnellingsmeter van de G-Metrix zijn compatibel met andere apparaten zoals de Garmin HRM-Run en het Fenix 3 multisporthorloge, zodat de gebruiker zijn prestaties onmiddellijk kan analyseren.

De nieuwe actiecamera’s van Garmin zijn zonder bijkomende behuizing waterdicht tot op een diepte van 50 meter. Het waterafstotende objectief produceert zowel heldere onder- als bovenwaterbeelden. Schokken en trillingen worden opgevangen door het spansysteem met antislipkop.

De geïntegreerde wifi-functie linkt de VIRB X en VIRB XE met de VIRB Mobile-app op smartphone of tablet. Dankzij die app wordt monteren een fluitje van een cent en raak je je camera nooit meer kwijt. De VIRB-traceerfunctie registreert namelijk telkens de laatste bekende gps-positie van de camera.

De VIRB X en de VIRB XE zijn vanaf deze zomer verkrijgbaar en kosten respectievelijk 299 euro en 399 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?