Eerste DH Urban Trail Doornik is een groot succes!

Op zondag 20 september vond onder een stralende zon de eerste editie van de DH Urban Trail Doornik plaats. 1.200 deelnemers ontdekten op die manier het patrimonium van de stad, alvorens te genieten van de verschillende activiteiten die na afloop georganiseerd werden.

Hoewel het een koude ochtend was, steeg de temperatuur zoals verwacht bij de afspraak in de Stedelijke Sporthal van Doornik, de vertrek- en aankomstplaats van deze eerste editie. De deelnemers hadden de keuze tussen twee afstanden: het hoofdtraject van 10 km maar ook een ander circuit van 5 km. “600 personen namen deel aan iedere afstand, want ons een mooi totaal van 1200 deelnemers oplevert voor deze eerste editie”, stelt Guillaum Jamart van Golazo Sports. “De 5 km stond open voor wandelaars en veel mensen namen deel voor het goede doel, ten voordele van de organisatie Octobre Rose, die streeft naar de bevordering van het vroegtijdig vaststellen van borstkanker.”

Nadat ze het startschot hadden gegeven, voegden Rudy Demotte, burgemeester van Doornik en minister-president van de Waalse regering, en dokter Salima Bensalah-Bouziane, voorzitter van de organisatie Octobre Rose, zich bij de wandelaars van de 5 km.

Alle deelnemers genoten van het parcours en het ontdekken, onder een stralende zon, van het patrimonium van Doornik en de vreemde plekjes van de stad. Vooral het Museum voor Schone Kunsten, het stadhuis, het bureau van de burgemeester en de Lakenhallen sprongen in het oog.

Heb jij niet kunnen deelnemen aan de DH Urban Trail Doornik? Of zou jij graag eens willen deelnemen? De volgende manches van de NN Urban Trail Series vinden plaats op 11 oktober (DH Urban Trail Mons/Bergen), 18 oktober (Brugge Urban Trail) en 8 november (DH Namur Urban Trail).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?