Een addertje onder het gras?

Vermijd konijnenholen en schenk voldoende aandacht aan rustdagen. Je lichaam wordt niet sterker van enkel zware trainingen!

Wees alert voor gras en hersteltrainingen! (foto Runner’s World)
Om overbelasting van de spieren te voorkomen kiezen we al snel voor een zachte ondergrond om te lopen, die de schokabsorptie maximaliseert. Zo is gras tot zestien keer minder belastend voor onze spieren, pezen en botten. Helaas zijn ook konijnen verzot op gras, met als gevolg dat er her en der holen in verschuilt gaan. Wie nietsvermoedend in zo’n gat trapt, eindigt vaak in het dichtstbijzijnde ziekenhuis… Ga dus op zoek naar een mooi egaal veld, finse piste of een vlak zandpad voor een aangename training.

Wie zijn vaste loopstek (liefst zonder konijnengaten) gevonden heeft en graag en veel traint, moet zijn lichaam ook de kans geven om te bekomen van intensieve inspanningen. Hou rekening met je loopervaring en trainingsniveau om uit te vinden welk herstel voor jou het best werkt. Gouden tip: wissel zware trainingen af met hersteltrainingen. Denk daarbij aan een rustige sessie op de crosstrainer of breng eens een bezoek aan het zwembad. Een andere sportactiviteit stimuleert namelijk andere spieren die je het tijdens het lopen niet gebruikt. Je lichaam wordt enkel sterker van trainingen gecombineerd met rust en herstel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?