Edwin Cools miste geen enkele Classic

Maandagavond viert The Classic Tessenderlo zijn 25ste verjaardag. Ook voor Edwin Cools wordt het een speciale dag, want hij miste in al die jaren nog geen enkele editie.

Edwin Cools: ‘In Tessenderlo staat het publiek altijd rijen dik’
“In al die tijd heb ik natuurlijk heel wat zien veranderen”, zegt Cools, afkomstig uit de Looise deelgemeente Schoot. “Vooral het aantal deelnemers is enorm de hoogte in geschoten. De drempel om deel te nemen is ook verlaagd met de lancering van de Jogging 4 km.”

Tessenderlo is bekend omwille van zijn sfeer en ook Cools beaamt dat. “Op andere plaatsen moeten ze de mensen als het ware uit hun huis jagen om toch wat volk naast het parcours te hebben, maar in Tessenderlo staat het altijd rijen dik. De doortocht door het centrum met de kermis heeft wel zijn charme, de geur van bier en frieten nemen we er maar bij. Ook de passage dwars door het cultureel centrum met het orkest op het podium vind ik goed gevonden.”

Over de zwaarte van het parcours zegt Cools het volgende: “Ook al heeft The Classic maar één ‘officiële’ helling in de Gerhagenstraat, toch is het parcours niet te onderschatten. Vrij snel na de start, op de Kolmen, wacht er immers al een stuk vals plat. Zeker in de tweede ronde gaat dat doorwegen.”

Een speciale voorbereiding op The Classic heeft Cools, die lid is van atletiekclub Looise en in het bestuur van de Schootse Joggingclub zit, niet. “Normaal gezien loop ik een vijftal keer per week, in totaal goed voor ongeveer 60 km. De laatste week doe ik het wel wat rustiger aan, maar dat kan ook niet anders met de hitte van dit moment. Ik zal dus zeker goed voorbereid aan de start staan van deze thuiswedstrijd.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?