Drie deelnemers liepen alle 30 edities van de DVV Antwerp 10 Miles! (VIDEO)

Op zondag 26 april vindt de 30ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Drie deelnemers stonden 29 keer aan de start en misten geen enkele editie. Ook op zondag 26 april zijn Eddy Plehiers (76), Bruno Hollants (59) en Wim Gysen (54) erbij. Uitzonderlijk zullen ze alle 3 met nummer 30 aan de start staan.

14 september 1986

Op 14 september 1986 stonden Eddy, Bruno en Wim samen met 800 andere deelnemers aan de start van de allereerste 10 Miles. “De start was toen op de Leien”, zegt Wim Gysen. “Een speciaal moment, toen waren er nog niet veel loopwedstrijden en door de eigen stad lopen was toen bijzonder uniek.”

“We hebben het event vooral in de jaren 2000 enorm zien groeien. Met de start en finish op Linkeroever en de passage door de Waaslandtunnel werden de 10 Miles echt groot”, vervolgt Eddy Plehiers.

Voor de ambiance

Waarom Eddy, Bruno en Wim er nu nog altijd bij zijn? “Voor de ambiance én de gezelligheid”, luidt het in koor. “En ook wel een beetje voor het getal. Alleen als het omwille van de gezondheid echt niet meer kan, zullen we stoppen.”

Inschrijven kan nu nog!

Wie samen met Eddy, Bruno, Wim en 42.000 anderen wil meelopen kan zich nu nog inschrijven via de website en ter plaatse zijn/haar startnummer betalen en afhalen.

Wie zijn/haar startnummer meteen wil, kan nog tot en met donderdag 23 april terecht in de winkels van RS Lab (Zwijndrecht, Gent, Paal-Beringen ? rslab.be)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?