Doe mee aan onze gratis(!) 7 Day Mobility Challenge voor lopers

RunningBE en LIFT lanceren een eerste Mobility Challenge voor lopers. Eén week lang geven de kinesisten van LIFT je dagelijks oefeningen mee om je mobiliteit te verbeteren in 7 praktische video’s. Het doel? Blessures voorkomen en je loopprestatie optimaliseren.

Voor deze 7 Day Mobility Challenge slaan de kinesisten van LIFT en RunningBE de handen in elkaar. We vertellen je over het belang van een goede mobiliteit en tonen in praktische oefenvideo’s hoe je deze kan verbeteren. En dat is niet onbelangrijk: dankzij de juiste mobiliteitsoefeningen kan je namelijk je loopervaring verbeteren, blessures voorkomen en je loopprestatie optimaliseren.

Waarom een Mobility Challenge voor lopers?

“Mobiliteit gaat verder dan alleen lenigheid: het is de hoeksteen van hoe je lichaam beweegt”, aldus kinesist Matthias Brammer, die de oefeningen begeleidt. “Het heeft een onmiddelijke invloed op je loopefficiëntie, blessurerisico en algemeen lichaamsgevoel. Door regelmatig aan je mobiliteit te werken, verminder je niet alleen de spanning in je spieren en gewrichten, maar verbeter je ook de functie van je gewrichten, waardoor je vrijer en sterker kunt bewegen.”

Om het maximale uit je looptraining te halen, is het cruciaal om aandacht te besteden aan mobiliteit. Door de flexibiliteit en stabiliteit van je gewrichten te vergroten, kun je efficiënter en met minder weerstand bewegen. Het resultaat? Een betere loopstijl en verbetering van je algehele sportprestaties op de lange termijn.

Kortom: tijdens deze 7 Day Mobility Challenge reiken gediplomeerde kinesisten jou mobiliteitsoefeningen aan, waarmee je je gewrichtsbereik vergroot, je gewrichten sterker en veerkrachtiger maakt, en je neuromusculaire systeem optimaliseert. Matthias: “Je zal langer comfortabel kunnen blijven lopen en het blessurerisico aanzienlijk verkleinen. Dankzij een verbeterde mobiliteit kan je overbelasting en blessures voorkomen doordat je stress gelijkmatiger over je lichaam kan verdelen en je gewrichten kan beschermen tegen onnodige slijtage.”

Hoe neem je deel aan de Mobility Challenge?

Overtuigd van de voordelen van mobiliteit en wil je kennis maken met efficiënte, praktische en doelgerichte oefeningen? Neem dan gratis deel aan deze challenge en voer de oefeningen thuis uit, elke dag, op een moment dat jou het best past.

  • Registreer je via www.liftyourperformance.be
  • Vanaf 25 maart krijg je gedurende 7 dagen ’s ochtends een routine (10 tot 15 minuten) met oefeningen toegestuurd.
  • Voer de oefeningen samen uit met LIFT.

Heb je de 7 Day Mobility Challenge volbracht? Dan ontvang je een kortingscode voor tal van andere oefenvideo’s van LIFT én maak je bovendien kans om een LIFT-abonnement en RunningBE-abonnement te winnen! Ben je al abonnee? Dan verlengen we jouw abonnement gratis met een jaar.

Volg Lift en RunningBE zeker ook op Instagram om op de hoogte te blijven van al het nieuws rond de challenge.
Instagram LIFT
Instagram RunningBE

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?