Dit zijn leuke looproutes in Brussel

Met veel groene parken en bossen is onze hoofdstad een paradijs voor lopers! We zetten een aantal mooie loopgebieden en -routes in Brussel op een rijtje.

Jubelpark en Warandepark
Zonder twijfel de populairste Brusselse parken als het op lopen aankomt. Fijne loopomgevingen, hou er wel rekening mee dat het er druk kan zijn. Vooral over de middag komen veel mensen die in de buurt werken er lopen. Met een beetje geluk spot je een lopende politicus!

Ter Kamerenbos
Een prachtig uitgestrekt bos in Brussel, waar je gerust een paar uur in kan lopen. Zorg wel dat je je gsm bij je hebt zodat je niet verdwaalt, want er zijn heel wat kleine paadjes en weggetjes. Ter Kamerenbos is de toegangspoort tot dat andere bekende Brusselse bos dat zo geliefd is bij lopers: het Zoniënwoud…
Zoniënwoud (zie foto)
Een klassieker bij lopers! Je kan er een bewegwijzerd parcours volgen van 5, 10 of 20 km. Voor elk wat wils! De zachte ondergrond is een weldaad voor je voeten en de frisse boslucht is supergezond. Genieten maar!

Brussels Sight Jogging
Een uniek loopconcept in Brussel! Een gids neemt je al lopend mee op tocht door de stad (tegen betaling). Tijdens het sporten kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van Brussel. Bewegen en bijleren tegelijk! Meer info via de website.

Loopevenementen in Brussel
Je kan ook deelnemen aan een van de vele loopevenementen die worden georganiseerd in onze hoofdstad, zoals de Brussels Urban Trail, The Color Run, de Brussels Night Run of de Brussels Marathon & Half Marathon. Er staat ook een loopkalender op de website van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Keuze te over!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?