Dit zijn de parcoursen voor de 40ste jubileumeditie van de ASML Marathon Eindhoven

Bij de 40ste editie van de ASML Marathon Eindhoven zijn er een aantal grote wijzigingen ten opzichte van vorige edities. Zo is het programma van het volledige weekend aangepast en kregen de parcoursen een update.

Zaterdag 12 oktober

Op zaterdagmiddag vinden dit jaar naast de Marathon Eindhoven Urban Walk en ASML Your Marathon Challenge ook de Jumbo Mini Marathon over 2 afstanden en City Run over 5 km plaats. De nieuwe plek in het programma biedt ruimte om met een volledig nieuw parcours te komen. De route van de Marathon Eindhoven Urban Walk wordt later bekendgemaakt.

Alle afstanden van zaterdagmiddag zullen starten op de Parklaan. Vanaf hier lopen de routes van de ASML Your Marathon Challenge, Jumbo Mini Marathon en City Run via de wijk Villapark richting de Dommel. De lopers op de City Run van 5 km zullen hun route vervolgen langs de Kanaaldijk-Noord en Kanaaldijk-Zuid. Alle deelnemers finishen op de Vestdijk, waar een tribune bij de finish is voor publiek.

Zondag 13 oktober

Op zondag starten de RSM 1/4 Marathon, ASML Marathon en ASML Halve Marathon allemaal op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De routes van de RSM 1/4 Marathon en ASML Marathon zijn vergelijkbaar met afgelopen jaren en lopen onder andere langs de Herdgang.

De marathonlopers krijgen een nieuw parcours voorgeschoteld: deelnemers zullen eerst richting het Noorden lopen waarbij de eerste 14 km het parcours van de ASML Halve Marathon gevolgd wordt. In de buurt van het Evoluon is het halve marathonpunt. Vervolgens lopen de lopers de zuidelijke lus, langs onder andere de High Tech Campus en Genneper Parken. De laatste kilometers volgen het traditionele parcours langs het Philips-stadion, door Stratumseind en finish op de Vestdijk.

Voor de achtste keer wordt in Eindhoven ook het Belgisch kampioenschap marathon betwist. In 2023 gingen de nationale titels nog naar Chloé Herbiet (2:27:54) en Gerd Devos (2:21:21). Op 13 oktober weten we wie dit jaar, op het vernieuwde parcours, de gouden medailles in ontvangst mag nemen.

Bekijk alle informatie in detail over de parcoursen HIER

Meer info & inschrijven: www.asmlmarathoneindhoven.nl 

 

Waarom je dit jaar wil deelnemen aan deze marathon bij onze Noorderburen? Wij vertellen het je in het nieuwste RunningBE-magazine (en tippen ook nog drie andere najaarsmarathons in eigen land).

https://running.be/4-grote-najaarsdoelen-om-deze-zomer-voor-te-trainen/

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.