Dit horloge weet hoe zwaar de hellingen zijn (en je kan ermee betalen)

Garmin brengt een nieuwe reeks sporthorloges uit. We vallen meteen met de deur in huis: het zijn niet de goedkoopste modellen.

Garmin vergroot het gamma Fenix 5-modellen met 3 stuks: Fenix 5 Plus, 5S Plus en 5X plus. Al die sporthorloges hebben de snufjes die op de meeste toestellen zitten, maar ze onderscheiden zich van concurrenten met volgende troeven …

1. Ingebouwde topografische kaarten. Je voert een afstand in die je wil afleggen, waarna je een lijst met voorgestelde trajecten krijgt. Daarvoor doet het horloge een beroep op Trendline, die data van Garmin Connect in kaart brengt.

2. Contactloze Garmin Pay. Portefeuille vergeten? Geen probleem. Je betaalkaarten zitten voortaan in je horloge, waarmee je contactloos kan betalen. Let wel: niet alle banken ondersteunen deze functie.

3. Muziekopslag. Deze horloges kunnen tot 500 nummers stockeren.  

4. ClimPro. Deze functie analiseert de hoogteligging van een parcours en detecteert belangrijke hellingen. Zo weet je op hoeveel afstand de volgende helling ligt en hoe zwaar ze is. Deze functie duidt ook de gemiddelde hellingsgraad aan, de afstand, en de helling die je nog voor de boeg hebt.

5. Pulse OX Acclimation. Dankzij deze functie weet je op elk moment wat je zuurstofsaturatieniveau is. Lees: hoe past je lichaam zich aan de vermindering van het zuurstofgehalte aan op een bepaalde hoogte.

De horloges uit de Fenix 5 Plus-reeks zijn vanaf nu verkrijgbaar. Het zware prijskaartje schommelt tussen 699,99 en 1149,99 euro. De grote verschillen zitten onder andere in de batterijduur. 5S Plus gaat 7 dagen mee in smartwatchmodus en 4 uur in gps- en muziekmodus. Bij 5 Plus is dat 10 dagen en 8 uur, bij 5X Plus 20 dagen en 13 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?