Dit helpt je om binnen de 15 minuten in slaap te vallen …

Het lezen van dit artikel zou je kunnen helpen om binnen het kwartier in slaap te vallen. Hopelijk niet omdat het saai en slecht geschreven is, maar wel omdat we erin uitleggen welke techniek de Canadese wetenschapper Luc Beaudoin bedacht heeft om tot een goede nachtrust te komen.

Professor Luc Beaudoin is cognitief wetenschapper aan de Simon Fraser University in British Columbia. De slaaptechniek die hij bedacht heeft, heet ‘cognitive shuffle’ en gaat als volgt:

1. Ga in je bed liggen om te gaan slapen en denk aan een willekeurige letter.

2. Bedenk een woord van minstens vijf letters dat met die letter begint. Het mag geen woord zijn dat een emotionele negatieve connotatie oproept en dat je doet piekeren. Het moet een woord zijn dat een neutrale of vrolijke betekenis voor jou heeft. Bijvoorbeeld ‘schoen’.

3. Spel het woord langzaam in je hoofd en probeer woorden te bedenken die met dezelfde letter beginnen. Bijvoorbeeld ‘slagroom’, ‘stadion’, ‘satelliet’, ‘spaghetti’, … Beaudoin raadt aan om dit niet te snel te doen en om elk woord te visualiseren. Als je geen woorden meer kan bedenken, ga dan verder met de tweede letter van je eerst gekozen woord. ‘Circus’, ‘chocolade’, ‘charmezanger’, …

4. Ga zo verder tot je in slaap valt. Volgens Beaudoin zou dat met deze ‘cognitive shuffle’-techniek maximum een kwartier mogen duren …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?