Deze vragen moet je niét stellen aan een trailloper

Trail running is iets gans anders dan lopen op de weg. Hier zijn 7 vragen die je vooral niét moet stellen aan trailfanaten!

In Canadian Running Magazine vonden we een lijstje met vragen die je maar beter vermijdt als je vriendjes wil worden met een trailloper. Kan handig zijn, aangezien trail running ook bij ons aan een fikse opmars bezig is!

1. Heb je écht 2 uur gedaan over 4 km?
Meestal wordt deze vraag gevolgd door: “Is er iets gebeurd onderweg misschien?” Maar trail runners weten dat de ondergrond en het parcours bepalen hoe snel je kan gaan, niet je eigen fysieke conditie. De meesten focussen niet op tijd. Het gaat om de ervaring in de natuur en de uitdaging!

2. Maar je kan toch ook naar boven op die berg met de zetellift?
Uiteraard weet de trail runner dat (duh). Maar hij koos ervoor om het niét te doen…Logisch, toch?

3. Wat is je pace?

De trail runner zal zeggen: maar wat doet dat er in feite toe? Want een echte trail-lover weet: de inspanning is véél meer waard dan de snelheid. Trail running draait niet om persoonlijke records verbreken en de snelste zijn. Je kan 10 km traillopen totaal niet vergelijken met dezelfde afstand op de weg, dat is appelen met peren vergelijken.

4. Ben je niet bang voor ontmoetingen met wilde dieren?
Serieus? De gemiddelde trailrunner heeft meer schrik om de hele dag binnen te moeten zitten dan oog in oog te staan met een everzwijn…

5. Wat betekent ‘plezier’ voor jou?
Simpel: bloed, zweet en tranen. In het bos, uuuuuuren aan een stuk. Also known as: trail running!

6. Waarom doe je dit eigenlijk?
Een vraag die je ab-so-luut moet vermijden! Tenzij de de hele dag tijd hebt om te luisteren naar de trail runner die je uren aan een stuk vertelt waarom hij doet wat hij doet en wat daar zo plezant aan is…

7. Waar ga je naar het toilet tijdens een trail?
Het heeft geen zin om dit te vragen… Want eigenlijk wéét je het antwoord toch zelf al?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?