Deze loper maakt kunstwerken van zijn looproutes

Lenny Maughan creëert kunstwerken met enkel zijn voeten, een kaart en een app.
De Amerikaan Lenny Maughan heeft zijn loopjes een extra dimensie gegeven. Maughan kiest zijn looproutes namelijk zo uit dat wanneer hij ze uploadt ware kunstwerken verschijnen. Zijn creaties gaan van een simpel hartje tot het bekende ruimteschip van Star Trek, The Starship Enterprise
Wanneer route-apps als Strava populair werden, ontdekten lopers al snel dat ze met hun geüploade parcours allerlei vormen konden maken. Maughan nam deze ‘uitvinding’ iets serieuzer dan de doorsnee loper. Aan de Britse krant The Guardian vertelt de Amerikaan over zijn eerste ideeën als ‘loopartiest’: “Ik printte een kaart en tekende er de Vulkaangroet op, de handbeweging van Spock uit Star Trek. Nadien deed ik hetzelfde voor een televisietoestel en een gigantisch Batmanlogo, waarvoor ik een groot deel van de stad doorkruiste. Hoe meer kilometers je loopt, hoe beter de vorm tot uiting komt als je het nadien op een kaart ziet.” 
Maughan heeft ondertussen zo’n 53 kunstwerken op zijn ‘looppalmares’ staan. Voor zijn recentste werk, het gezicht van de bekende kunstenares Frida Kahlo liep hij maar liefst een kleine 50 kilometer… Het resultaat? Dat zie je op de foto hierboven. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?