De traagste marathon ter wereld

Bevoorradingsposten met oesters en wijn in plaats van energierepen en sportdrank... dat is Le Marathon du Medoc. Nu zaterdag wordt de 15de editie gehouden van de traagste marathon ter wereld.

Lopers moeten veel drinken om het vochtverlies te compenseren. (foto marathon du medoc)
Voor een snelle chrono moet je dus niet naar het Franse dorpje Pauillac afzakken. Het parcours is daarvoor niet alleen te heuvelachtig, de bevoorradingsposten zijn er ook moordend.

De route slingert zich langs de beroemde wijngaarden van het departement Gironde, de wijnkastelen van Saint-Estèphe, Pauillac en St. Julien-Beychevelle en over verschillende dorpswegen en binnenplaatsen.

De meeste van de 8.500 deelnemers zijn verkleed. Het thema van dit jaar is ‘dieren’. Verspreid over de gehele route komen ze 22 verzorgingsposten en 23 wijnproeverijposten tegen met oesters, ham, ijs en kaas. Voorts luisteren tal van orkesten het geheel nog wat op. 

Wie toch voor een goede tijd gaat en de bevoorradingsposten aan zich laat voorbijgaan, kan zich troosten met de gedachte dat de winnaars hun gewicht in wijn krijgen…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?