De oplossingen voor vrouwelijke loopproblemen

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en lopen de dames in de kijker. Om onze lezeressen in de watten te leggen, proberen we vrouwelijke loopproblemen om te lossen!

1. Ontsierde voeten

Lopers hebben misschien wel de lelijkste voeten van heel de wereld. Zo erg is dat niet, ik ben er zelfs trots op. Maar elke zomer stel ik vast dat zwarte teennagels, eelt en eksterogen in mijn sandalen niet fraai ogen. Daarom verzorg ik mijn ugly feet. Ik lak mijn teennagels zwart om kapotte nagels te maskeren. Na elk loopje trek ik snel schoenen en sokken uit, zodat schimmel geen kans krijgt. Ik verwijder eelt met een voetvijl. Ik verwen voor het slapengaan m’n voeten af en toe met hydraterende crème (good old vaseline werkt ook), die dan de hele nacht intrekt.

2. Lopen tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap liep ik tot de vierde maand. Zes weken na de bevalling ging ik weer op pad. Zwangere running junkies kunnen actief blijven, maar houden beter rekening met enkele richtlijnen. Train niet voor een wedstrijd of doel. Wissel af met andere sporten (zwemmen, wandelen, yoga). Oververhitting kan je baby in gevaar brengen. Draag aangepaste loopkleding en neem water mee. Nuttig géén energiedrankjes, want ze bevatten soms cafeïne. Eet genoeg voor je gaat lopen. Loop niet te ver of in een afgelegen gebied. Neem je gsm mee.

Het volledige artikel lees je in ons maartnummer, of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?