De meet als kunstwerk

De Watersportbaan in Gent heeft er een kunstwerk bij. Kunstenaar en loper Ron Chiers trok er een start- en aankomstlijn en lanceerde er een fotoproject rond.

Zeg niet zomaar streep tegen De Streep. (foto ron chiers)
“Ik loop zelf al mijn hele leven langs de Watersportbaan, zoals zovelen trouwens, en ik maal toch wel 50 tot 70 km per week af”, zegt Chiers in Het Nieuwsblad. “Het was me allang opgevallen dat mensen hun tijd opmeten, maar dat ze niet echt een gemarkeerde startplaats hadden. Iedereen had het over een rondje Watersportbaan, maar was geen streep.”

Sinds drie maanden is die meet er dus wel. En wat voor één! Je kan moeilijk naast de roze streep kijken. “Voor mij is dat meer dan een streep. Het is een aanpassing in de publieke ruimte. Mensen spreken er af. Ze klikken er niet alleen hun chrono aan en uit, de streep heeft ook een sociale functie.”

Chiers heeft nu ook een fotoproject gecreëerd rond de streep. Mensen kunnen foto’s die ze aan de streep genomen hebben posten op een Facebookpagina en de kunstenaar komt er zelf ook regelmatig een kiekje nemen. De streep blijft wel telkens het hoofdpersonage in zijn beelden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?