De lekkerste marathon ter wereld

Wijn, oesters, kaas, vlees en ... 42,195 km lopen. Dát waren afgelopen weekend opnieuw de ingrediënten van de Marathon du Médoc. Bekijk de foto's!

De 31ste editie van de Marathon du Médoc lokte maar opnieuw 10.000 bourgondische sportievelingen naar het Franse Pauillac. Op het programma stonden 42,195 km langsheen wijngaarden en kastelen, met onderweg 53 orkestjes en een twintigtal bevoorradingsposten. Daar waren de energierepen en sportdranken vervangen door lekkernijen als wijn en kaas.

Het thema was dt jaar ‘strak in het pak’. Bijna alle deelnemers gingen dan ook verkleed van start. Zo ook winnaar Thierry Guibault, die voor het vijfde jaar op rij zegevierde en dat in een tijd van 2u26. Bij de vrouwen behaalde Nathalie Vasseur al haar dertiende overwinning (2u53).

De traagste deelnemer deed iets meer dan 7 uur over het parcours. De winnaars hadden dan wel niet veel tijd om te genieten van de bevoorradingen onderweg, maar zagen zich getroost door het feit dat ze hun lichaamsgewicht in wijn mee naar huis kregen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?