De helende werking van kersensap

Volgens wetenschappers moeten marathonlopers vaker kersensap drinken. Onderzoek wijst namelijk uit dat het drankje een helende werking uitoefent op het lichaam. Kersensap gaat ontstekingen tegen en voorkomt beschadiging aan de spieren.

De Britse wetenschapper Glyn Howatson ontdekte dat Montmorency-kersen een positieve invloed hebben op het lichaam na zwaar loopwerk. Howatson testte voor zijn onderzoek twintig atleten die de London Marathon liepen.

“De kleurstoffen in de Montmorency-kersen hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Het onderzoek laat zien dat ze erg effectief zijn bij het herstel van een inspannende activiteit”, zei Howatson na afloop van de studie. De anthocyanen in het kersensap zorgen ervoor dat de spieren in het lichaam minder snel beschadigd raken en sneller herstellen van de zware inspanningen. 

Van de twintig atleten die werden onderzocht, dronk de helft kersensap. De andere helft dronk een placebo. Vijf dagen voor de marathon van start ging, moesten de atleten het kersensap twee maal per dag drinken. De kuur duurde tot twee dagen na de marathon. De studie wees uit dat de eerste groep beter recupereerde van de marathon dan de tweede.

Bovendien zou kersensap ook een mogelijk hulpmiddel kunnen zijn in de bestrijding van bepaalde ontstekingsziektes zoals artritis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?