De anti-fles

Een waterfles die oprolbaar, herbruikbaar, superlicht en tegelijk toch stevig is? Hij bestaat! De Anti-Bottle van Vapur is een handig hebbeding voor bijvoorbeeld traillopers die steeds meer aangewezen zijn op zelfbevoorrading en daarbij oog hebben voor het milieu.

Vapur is een innovatief bedrijf uit Californië dat sinds 2009 zijn waterflessen promoot als de Anti-Bottle. Ze willen duurzaamheid stimuleren door het gebruik van (kraantjes)water in herbruikbare flessen. Handig voor bijvoorbeeld traillopers die op heel wat wedstrijden nu al verplicht worden om voor hun eigen bevoorrading te zorgen, maar ook interessant voor organisatoren van loopwedstrijden gezien de steeds strenger wordende milieurichtlijnen.

Er zijn drie soorten flessen: De kleurrijke Shades (0,5 liter), de sportieve Element (0,7 liter & 1 liter) en de in mat afgewerkte Eclipse (op de foto afgebeeld; 0,7 liter & 1 liter). De flessen van 0,5 liter kosten 12 euro, die van 0,7 liter 16 euro en die van 1 liter komen op 18 euro. Alle flessen hebben 12 maanden garantie.

Interessant weetje: de Eclipse komt deze zomer ook met een Micro filter. Hierdoor wordt het water tijdens het vullen van de fles meteen gefilterd en als je de filter uit de fles haalt, zou je er zelfs rechtstreeks mee uit een beekje kunnen drinken!

De flessen van Vapur bestaan uit drie lagen. De binnenste laag van polyetheen is geur-, smaak- en vlekbestendig. De twee buitenste lagen zijn gemaakt van nylon voor sterkte en duurzaamheid.

Wij konden de Vapur-flessen al uittesten en zetten nog enkele pluspunten op een rijtje:

  • De fles is zo ontworpen dat hij rechtop blijft staan als hij vol is.
  • Eenmaal leeg is de fles gemakkelijk op te rollen en op te bergen in je broek of rugzak.
  • Met de karabijnhaak kan je de opgerolde fles samengedrukt houden, of de gevulde fles ergens aan vast maken.
  • De drinkdop met klep is afneembaar. De grote vulopening maakt het niet alleen mogelijk om makkelijk bij te vullen, maar ook om de fles in de vaatwasmachine te reinigen.
  • De fles kan perfect ingevroren worden, zodat je het als een coldpack kan gebruiken. Ook handig als je een ganse dag op pad bent en ook na een aantal uren nog over fris water wil beschikken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?