Datum 16de Brussels Airport Marathon & Half Marathon is bekend

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon keert terug naar z'n historische datum: het eerste weekend van oktober. Start en finish liggen wel weer in het majestueuze Jubelpark. De inschrijvingen zijn ondertussen geopend.

Zondag 6 oktober 2019 is de dag die vele nationale en internationale lopers met stip zullen aankruisen in hun agenda. De eerste wedstrijd van de dag wordt naar goede gewoonte de Brussels Airport Marathon, met start om 9u. De volledige marathon (42,195 km) kende in 2018 opnieuw een sterke groei, mede dankzij een grote delegatie deelnemers uit het buitenland. Brussel trekt opnieuw aan als reisbestemming en heel wat lopers koppelen hun marathon aan een gezellig weekendje in de Europese hoofdstad.

Naast de marathon biedt de organisatie nog een stevig aanvullend programma aan, te beginnen met de Brussels Airport Mini Marathon van 6,5 km (start om 9.30u). De grootste massa schiet om 10.30u uit de startblokken voor de Brussels Airport Half Marathon. Om 11.30 ten slotte zetten de allerkleinsten hun beste beentje voor tijdens de Alpro Kids Run.

“Na het succes van 2018 kijken we ernaar uit om in 2019 nog meer lopers van over de hele wereld te verwelkomen en om alle werknemers van onze luchthaven te enthousiasmeren om deel te nemen aan de Brussels Airport Marathon. Net zoals vorig jaar willen we een gezonde en sportieve levensstijl promoten onder onze medewerkers, maar ook alle deelnemers en supporters opnieuw laten proeven van onze sterkste toeristische troeven: onze Belgische gastvrijheid, een unieke sportbeleving op een prachtig parcours, en al het lekkers dat België te bieden heeft. Laten we er een fantastische 16de editie van maken!” zegt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company.

Episch centrum Jubelpark

Na de succesvolle try-out in 2018 bevinden zowel de start als finish van alle afstanden zich ook dit jaar in het Jubelpark. Daarmee zet de organisatie verder in op het comfort en de beleving van de deelnemers en supporters. Start en finish bevinden zich op slechts 200 meter van elkaar en dat is heel praktisch voor zowel de lopers als hun supporters. Het vertrek zal traditiegetrouw onderaan het Jubelpark (richting Schuman) plaatsvinden. De finish ligt onder de imposante triomfbogen. In de al even uitnodigende tentoonstellingsruimte Autoworld huist ook nu weer de Brussels Airport Marathon expo, waar op 4, 5 en 6 oktober alle deelnemers en supporters eveneens terechtkunnen.

Het goede doel: Run for Parkinson  

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steunt de Demoucelle Parkinson Charity. Deelnemers kunnen opnieuw met een gift het levensbelangrijke onderzoek van de stichting een duwtje in de rug geven. Met nog tal van andere acties voor het goede doel die door diverse deelnemende bedrijven of groepen deelnemers worden opgezet, stijgt ook het sociale belang van het evenement jaar na jaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?