Costa Blanca: trailparadijs naast witte stranden

Benidorm. Bij het horen van deze naam denken veel mensen meteen aan witte stranden en zomerse cocktails. Dat er op een boogscheut van de toeristische trekpleister ook heel wat uitdagende trails liggen te wachten, is veel minder bekend bij het grote publiek.

Op 5 kilometer van het strand ligt het oude centrum van Finestrat, De smalle straatjes van het schilderachtige bergdorpje met witgekalkte huizen lopen steil bergop. Op de achtergrond waakt de Puig Campana waarvan de top op 1410 meter boven de zeespiegel ligt. Na de Aitana (1558) is dat de hoogste berg van de regio.

In dit dorpje met Moorse invloeden verzamelden eind november meer dan 1500 enthousiaste trailrunners voor een loodzware opdracht: de Costa Blanca Trails. Met afstanden tussen 20 en 101 kilometer, is er voor elk wat wils. De deelnemers aan de langste afstand overwonnen tijdens hun lange tocht meer dan 6000 hoogtemeters en maakten onderweg kennis met de zes reuzen van Marina Baixa.

Ruige bergpassen en spectaculaire vergezichten 

De streek in Alicante verleidt niet alleen zonnekloppers, maar ook sportieve natuurliefhebbers die houden van ruige bergpassen en spectaculaire vergezichten. Wil je graag deelnemen aan de Costa Blanca Trails, dan moet je er snel bij zijn want de deelnametickets zijn meestal in enkele uren tijd uitverkocht. Die populariteit is in de eerste plaats te danken aan het indrukwekkende parcours met een afwisseling van snellere stukken en meer technische passages.

Aangenaam klimaat

Het najaar is bovendien een interessante periode om deze regio te ontdekken omwille van het milde klimaat. In Benidorm schommelt de temperatuur in november tussen 15 C° en 18 C°. In de bergen is dat natuurlijk anders want het gebeurt wel vaker dat de hoogste toppen bedekt zijn met een wit tapijt. De Costa Blanca Trails is met voorsprong het bekendste loopevenement van de regio, maar er vallen nog heel wat andere wedstrijden en looproutes te ontdekken. Het aanbod is enorm gevarieerd: blootvoets lopen over de stranden, kunst ontdekken in de steden of de natuur beleven in de vele natuurparken. Lopen is de ideale manier om alle contrasten van de Costa Blanca te ontdekken.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?