Chef-kok loopt 168 km voor het goede doel

Er worden al volop plannen gemaakt om geld in te zamelen voor de laatste editie van Music For Life in december. Zo zal chef-kok Serge Van Autreve 168 km aan één stuk lopen voor het goede doel.

Vorig jaar schopte Van Autreve het met zijn actie zelfs tot op de reclameborden van ’t Stad.
Van Autreve is niet aan zijn proefstuk toe, want de eerste keer liep de baas van het Antwerpse restaurant Bel Mondo al eens een zestigtal kilometer en vorig jaar rende hij nog van het glazen huis in Eindhoven naar dat van Antwerpen, goed voor 138 km. Dit jaar doet hij er dus nog een schepje bovenop: 168, oftewel vier marathons na elkaar. 

Met zijn tocht wil Van Autreve niet alleen centen inzamelen voor het goede doel, hij wil ook een boodschap uitdragen naar alle mensen om duidelijk te maken dat ze nooit mogen opgeven. “In het verleden ben ik een tijdje in de psychatrie beland. Na een half jaar heb ik de instelling verlaten en om iets om handen te hebben, ben ik beginnen lopen”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Toen ik de eerste keer op de loopband stapte, was ik na tien minuten kapot. Maar vanaf toen ging het snel. Ik ben alsmaar blijven lopen en zie het nu als een soort van missie.”
 
Ook al heeft van Autreve zich ondertussen ontwikkeld tot een rasechte atleet, een afstand van 168 kilometer is ook voor hem een hele opdracht. “De eerste vijftig kilometer loop je op conditie, maar daarna is het puur op karakter. Tijdens de tochten zijn er verschillende knooppunten. Daar staan doorgaans een hele hoop supporters en dat geeft behoorlijk wat moed om door te gaan. Ook de aankomst zelf aan het Glazen Huis is telkens weer onvergetelijk.”

Net zoals vorig jaar kunnen sportievelingen Serge voor 10 euro vergezellen op (een deel van) zijn tocht. De chef-kok richt zich dit jaar vooral op de havenbedrijven en hun werknemers, want het traject van 168 kilometer gaat vooral door de haven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?