Canadees wint 1e officiële WK Beermile

De Canadees Corey Callagher heeft in het Amerikaanse Austin het eerste officiële WK Beermile gewonnen. Bij de vrouwen liep Elizabeth Herndon een nieuw wereldrecord. Bekijk de beelden!

Op de Flotrack Beer Mile World Championships moesten de deelnemers vier rondjes van 400 meter lopen en evenveel biertjes achterover kappen. Te veel morsen betekent een diskwalificatie, net als overgeven trouwens.

Corey Gallagher haalde het in 5’00″23. Dat is dik drie seconden bovoe het officieuze wereldrecord van de Amerikaan James Nielsen, die niet aanwezig was op dit WK.

Gallagher verkoos Bud Light Platinum omdat dat niet zoveel schuimt als andere bieren. Hij dronk zijn eerste ad fundum in 6,14 seconden, zijn tweede in 10,07 seconden, zijn derde in 8,32 seconden en zijn vierde in 7,29 seconden. Zijn looprondetijden waren respectievelijk 1’07″93, 1’10″98, 1’07″97 en 1’01″53.

Bekijk de beelden hieronder!

“Vooraf had ik meer vertrouwen in mijn drinken dan in mijn lopen, maar uiteindelijk bleek toch dat het lopen mijn sterkste punt was vandaag”, liet de winnaar na afloop optekenen. “Deze zege is de grootste prestatie in mijn leven.”

Bij de vrouwen ging de zege naar de Amerikaanse Elizabeth Herndon. De 29-jarige uit Ohio zette met 6’17″76 een nieuw wereldrecord neer. Ze koos voor het bier New Belgium Fat Tire.

Het wereldkampioenschap moest trouwens in laatste instantie nog van locatie veranderen omdat er kritiek was gekomen op het atletiek met alcohol combinerende event. Een piste op een plaatselijk schoolterrein werd daarom ingeruild voor een racecircuit, waar een aangepaste omloop werd uitgetekend.

Watch more videos on Flotrack

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?