Brussels Airport Marathon & Half Marathon pakt uit met vernieuwd parcours

Op zondag 1 oktober wordt de 18de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon gelopen op een grondig vernieuwd parcours. De deelnemers mogen zich verheugen op een culturele mix van historische en moderne hoogtepunten, enkele verrassende groene ruimtes,en een mooie nieuwe startlocatie in het hart van de stad.

De start van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon verhuist van het Atomium naar het bruisende centrum van Brussel, naar het onlangs heraangelegde De Brouckèreplein. Maar nog voor ze een meter gelopen hebben, zullen de deelnemers al een eerste hoogtepunt beleefd hebben. Zij mogen hun deelnamepakket immers oppikken op één van de mooiste pleinen ter wereld: de Grote Markt, op een boogscheut van het De Brouckèreplein.

Kort na de start trekken de lopers door de Annie Cordytunnel, voorheen bekend als de Leopold II-tunnel. Deze tunnel is in 2022 omgedoopt tot de Annie Cordytunnel ter ere van de gelijknamige Brusselse zangeres en is volledig opnieuw ingericht. Met een indrukwekkende lengte van meer dan 2 km biedt de tunnel een unieke loopervaring.

Een eindje verderop ligt de imposante Basiliek van Koekelberg, de vijfde grootste basiliek ter wereld. Dit architectonische meesterwerk is een adembenemend gezicht en geeft een vleugje grandeur aan het parcours.

Een ander hoogtepunt van de route is de passage door enkele groene longen van Brussel: het Moeras van Ganshoren en het Koning Boudewijnpark. Deze rustige en groene omgeving biedt een welkome afwisseling op het stadslandschap.

Klassieke bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk maken ook dit jaar deel uit van het parcours van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon. De laatste kilometers lopen de deelnemers over het Heizelplateau, met zicht op het Park van Laken en het Atomium. De finish ligt opnieuw op  de atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion.

Naast een marathon staat er op zondag 1 oktober ook een halve marathon en een 10 km op het menu.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?